Apartament adjudecat si neintabulat

In jos

Apartament adjudecat si neintabulat

Mesaj  Aleko la data de Vin Feb 21, 2014 10:16 am

Buna ziua! Am fost aleasa de curand presedinta unei asociatii de proprietari si ma confrumt cu urmatoarea problema: un proprietar X nu si-a platit intretinerea pe o perioada mai lunga de timp. In noiembrie 2013 s-a inscris privilegiul la cartea funciara pe numele X. Ulterior inscrierii privilegiului aflam ca apartamentul a fost adjudecat de catre cineva INAINTE ca asociatia sa inscrie privilegiul. Noul proprietar (Y) ne arata actul de adjudecare in care scrie ca apartamentul este liber de sarcini.Dar la cartea funciara apartamentul inca figureaza pe numele vechiului proprietar (X).
Noul proprietar refuza sa plateasca datoriile acmulate la intretinere si zice ca plateste doar sumele datorate de la momentul adjudecarii.
Ori eu am citit in lege (Art 518 cpc): (3)De la data intabulării, imobilul rămâne liber de orice ipoteci sau alte sarcini privind garantarea drepturilor de creanţă, creditorii putându-şi realiza aceste drepturi numai din preţul obţinut. Dacă preţul de adjudecare se plăteşte în rate, sarcinile se sting la plata ultimei rate.

Deci, daca de la data intabularii imobilul ramane liber de orice sarcini, eu inteleg ca , chiar daca Y a adjudecat apartamentul respectiv, din moment ce nu l-a intabulat, l-a preluat cu aceasta datorie.
El refuza sa plateasca intretinerea si zice ca il blocam noi la plata, ca el vrea sa plateasca doar de la data adjudecarii si sa-i dam adeverinta ca apartamentul nu are datorii.Dar noi ce facem cu datoria vechiului proprietar?
Noi am instituit privilegiu pe numele vechiului proprietar, pentru ca la cartea funciara apare numele acestuia, nu al noului proprietar.Daca vrem sa mai instituim inca un privilegiu pentru sumele acumulate, nici macar nu putem sa o facem pe numele noului proprietar, acesta nefacnd intabularea.
Ma puteti ajuta, va rog, cu un sfat?Va multumesc frumos!

Aleko

Mesaje : 1
Data de înscriere : 21/02/2014

Sus In jos

Raspuns avocat privilegiu

Mesaj  Av. Cuculis la data de Mar Mar 11, 2014 12:19 am

Asociatia are un privilegiu asupra creantelor nascute din cota de intretinere. Astfel si dvs. puteti inscrie un sechestru. Cu stima, av Cuculis 0722298011

_________________
Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii - Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

www.indrumari-juridice.eu
www.indrumari-juridice.ro
www.indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice
www.indrumari-juridice.ro/Cuculis_Blog
http://indrumarijuridice.forumz.ro
Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011

Avocat Cuculis - Titular de cabinet si membru al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania - Specialist in Drept Penal si Comercial
avatar
Av. Cuculis
Av. Cuculis
Av. Cuculis

Mesaje : 108
Data de înscriere : 03/07/2011
Localizare : Romania

http://www.indrumari-juridice.eu

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum