Ce se intampla dupa executarea ipotecii si cum ne putem opune?

In jos

Ce se intampla dupa executarea ipotecii si cum ne putem opune?

Mesaj  sorin b la data de Lun Ian 05, 2015 1:44 am

Buna ziua

In prezent sunt in procedura de executare silita (la acelasi executor) deschisa de doua banci aproape simultan (pentru un credit ipotecar cu garantia imobiliara - apartament si pentru un credit ipotecar cu garantia imobiliara - teren). Am depus solicitatile de suspendare a executarilor dar acestea isi vor urma cursul si nu despre asta vreau sa discut.
Problema cu adevarat grava este ca suntem printre putinele tari unde desi riscul de creditare ar trebui sa fie impartit in mod real intre banca creditoare si client atata timp cat creditul este ipotecar iar evaluarea a realizat-o banca, in mod concret sunt convins ca dupa vanzarea celor doua imobile, evident la un pret mult mai mic decat au fost evaluate si decat cuantumul in care au fost acordate creditele (cu tot cu coeficientul de siguranta al bancilor am primit in 2007-2008 65.000 euro pe creditul cu garantia imobiliara - apartament si 70.000 lei pentru cu garantia imobiliara - teren) , cele doua banci vor dori sa ma urmeasca pentru diferenta.
Intrebarea concreta si strigatul de ajutor este: Ce pot sa fac (eventual daca se poate invoca legislatia europeana sau participarea egala la risc sau evaluarea sau ....) si daca pot face ceva, pentru ca executarea sa se limiteze la cele doua ipoteci. Accept ideea de a pierde imobilele dar cred ca cel putin principial este incorecta urmarirea fiscala in continuare. Evident ca in prezent atat eu cat si sotia avem popriore pe conturi, iar imposibilitatea platii ratelor a fost o cauza obiectiva si nu rea credinta (scaderea salarilor bugetarilor si probleme medicale grave sustinute de probe).
Astepy, va rog, un raspuns, cel putin la nivel de principiu sau cu eventuale propuneri/sugestii.
Va multumesc anticipat.

Cu stima

sorin b

Mesaje : 1
Data de înscriere : 05/01/2015

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum