amenda lipsa rovigneta refacturata de catre firma de leasing

In jos

amenda lipsa rovigneta refacturata de catre firma de leasing

Mesaj  radu la data de Joi Iun 28, 2012 8:03 am

Buna ziua,

In data de 29 martie 2012 am primit notificare si solicitarea de plata din partea companiei de leasing a echivalentului 2 amenzi + despagubirile aferente urmare a circularii pe drumul public fara rovigneta. Am considerat justificata solicitarea si am achitat, conform contractului de leasing.
Fusesem informat gresit ca nu am nevoie de rovigneta in primul an de la achizitionarea unui autoturism nou si am crezut acest lucru. Imediat am si achizitionat rovigneta pentru 1 an.

In data de 26 iunie 2012, am mai primit 4 astfel de refacturari din partea companiei de leasing. Acestia sustin ca au platit amenzile in data de 15 iunie.
Procesele verbale sunt emise cu data de 31.01.2012, pentru contraventii din 07, 13, 17 si 19 August 2011, semnate electronic.
Am informat compania de leasing asupra nulitatii proceselor verbale urmare a lipsei semnaturii olografe (semnate electronic, in contradictie cu legea 455/2001).
De asemeni, am informat compania de leasing si asupra prescrierii dreptului de executie ca urmare a scurgerii unui termen mai mare de 1 luna intre data intocmirii PV si transmiterea PV. Reprezentatul companiei de leasing sustine ca nu au primit nici un proces verbal de la autoritati, ci doar informare de la DGITL.

Problema este ca termenul de 15 zile in care as fi putut contesta amenzile in instanta, in baza unui mandat din partea Locatorului, au trecut de mult timp, iar compania de leasing nu renunta la plata facturii, amenintind cu penalitati pana la recuperarea bunului pe motiv ca "asta este... nu o sa platim noi".

Va rog sa ma consiliati in ce masura si prin ce mijloace pot ataca plata facturii ce contine cele 4 amenzi.

Multumiri anticipate

radu

Mesaje : 1
Data de înscriere : 28/06/2012

Sus In jos

raspuns rovinieta

Mesaj  Av. Cuculis la data de Mar Iul 03, 2012 11:32 pm

Stimate domn. Problema dvs. se pare ca esti atipica, dat fiind faptul ca pana acum aceste lucruri nu se intamplau, ca leasing-ul sa refacture amenzile. La prima vedere se pare ca da, se poate face ceva si anume, se pot cere amenzile de la CNADNR si apoi le putem contesta cu succes. Cu stima, av Cuculis 0722298011

_________________
Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii - Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

www.indrumari-juridice.eu
www.indrumari-juridice.ro
www.indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice
www.indrumari-juridice.ro/Cuculis_Blog
http://indrumarijuridice.forumz.ro
Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011

Avocat Cuculis - Titular de cabinet si membru al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania - Specialist in Drept Penal si Comercial
avatar
Av. Cuculis
Av. Cuculis
Av. Cuculis

Mesaje : 108
Data de înscriere : 03/07/2011
Localizare : Romania

http://www.indrumari-juridice.eu

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum