Contract cesiune intre Banca si Recuperatori

In jos

Contract cesiune intre Banca si Recuperatori

Mesaj  lala36 la data de Dum Ian 20, 2013 6:45 am

Buna ziua,
Vreau sa va rog sa-mi spuneti daca in baza unui contract de cesiune (pe care nu l-am vazut niciodata) intre o banca si un SRL pot fi executata silit.
Mentionez ca nu mi-a fost adus la cunostinta de catre banca ca acest contract va fi cesionat, sau detalii de genul, copie dupa contract, etc. Am fost la banca sa intreb ce s-a intamplat cu creditul meu, sa cer informatii, in scris, dar mi s-a raspuns doar verbal ca nu mai figurez in baza lor de date, nimic oficial, in scris.
Pur si simplu m-am trezit ca primesc fel si fel de scrisorele cu diverse titluri, notificare, instiintare, etc, telefoane (cu amenintari ca voi fi executata silit), prin care mi se comunica ca, contractul meu cu banca a fost cesionat catre ei.
Din cunostintele mele juridice stiu ca prin cesiunea creditului, raportul dintre noul creditor si debitorul initial capata o alta natura juridica; de aceea, cesiunea, care modifica contractul initial, ar avea nevoie de acordul debitorului; si, intrucat in cadrul acestor “cesiuni” succesive de creanta debitorul este complet ignorat (el este doar notificat ca are un nou creditor, adica un nou stapan), in cadrul unui eventual proces intentat de acesti recuperatori - am putea vorbi de un motiv de nulitate a contractului, nu???
Vreau sa fiu foarte bine inteleasa, nu vreau sa ma sustrag de la plata creditului, dar vreau sa-l platesc bancii, cu care am semnat un contract, nu unei firme de recuperari, care imi trimite scrisorele intr-o luna cu o suma trecuta ca si sold cu mult mai mare decat creditul facut; apoi in alta luna cu mult mai mica.

In concluzie vreu sa ma lamuriti, si pe mine si pe multi multi altii, ce baza legala au aceste firme de recuperari, ce dreturi au ele, si mai ales ce drepturi avem noi, pentru ca daca nu am putut sa ne platim cateva luni ratele la banca, in nici un caz nu ne vom putea plati catre ei, intr-un an sume fabuloase.

Va multumesc anticipat!

lala36

Mesaje : 1
Data de înscriere : 20/01/2013

Sus In jos

avocat

Mesaj  Av. Cuculis la data de Mier Mar 27, 2013 11:35 pm

Stimata doamna, pentru a vi se opune contractul de cesiune trebuie sa fiti notificata. Drepturile si obligatiile raman neschimbate ca in contractul initial.
Av. Cuculis 0722298011

_________________
Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii - Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

www.indrumari-juridice.eu
www.indrumari-juridice.ro
www.indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice
www.indrumari-juridice.ro/Cuculis_Blog
http://indrumarijuridice.forumz.ro
Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011

Avocat Cuculis - Titular de cabinet si membru al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania - Specialist in Drept Penal si Comercial
avatar
Av. Cuculis
Av. Cuculis
Av. Cuculis

Mesaje : 108
Data de înscriere : 03/07/2011
Localizare : Romania

http://www.indrumari-juridice.eu

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum