Am o problema! Am o problema cu BDT CARS! Insolveta!!

In jos

Am o problema! Am o problema cu BDT CARS! Insolveta!!

Mesaj  Av. Cuculis la data de Mier Iul 06, 2011 10:57 am

Intrebarea mea este, daca am facut un leasing cu cei de la BDT Cars, am platit un avans iar masina nu a fost livrata, mai pot face ceva?Din cate am vazut sunt in insolventa!!Va rog un raspuns.- de la utilizator Marius
avatar
Av. Cuculis
Av. Cuculis
Av. Cuculis

Mesaje : 108
Data de înscriere : 03/07/2011
Localizare : Romania

http://www.indrumari-juridice.eu

Sus In jos

Re: Am o problema! Am o problema cu BDT CARS! Insolveta!!

Mesaj  Av. Cuculis la data de Mier Iul 06, 2011 11:00 am

Admin a scris:Intrebarea mea este, daca am facut un leasing cu cei de la BDT Cars, am platit un avans iar masina nu a fost livrata, mai pot face ceva?Din cate am vazut sunt in insolventa!!Va rog un raspuns.- de la utilizator Marius

Pentru aceasta intrebare mai intai vom cita surse media si mai apoi TRIBUNALUL BUCURESTI-


Pana nu de mult, BDT era unul dintre cei mai mari dealeri de masini din estul Europei. In timpul procedurii de insolventa societatea si-a schimbat denumirea pentru a nu alarma creditorii. Lucrurile nu stau la fel fata de clienti

Compania BDT Cars se afla in fali­ment dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis cererea privind insolventa socie­tatii si a desemnat ca lichidator pe Valrom Consult IPURL. Actionariatul societatii este format din Stefan Simion cu 33%, Mirela Simion cu 19%, Nicolae Varciu cu 25% si Tellu Striinu cu 23%, iar in anul 2009 a raportat pierderi de 1.168.924 de lei la o cifra de afaceri de 27.490.474 de lei, cu un numar mediu de 110 angajati. Socie­tatea se afla in procedura de faliment de la data de 22 februarie 2011, fiind deschis dosarul cu numarul 13.039, dupa ce bilan­turile contabile au relevat pierderi consis­tente. Urmatorul termen a fost stabilit de instanta in luna septembrie 2011. „In temeiul art. 32 alin. 1 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei, deschide procedura generala impotriva debitorului. Da dispozitie tuturor bancilor la care debitorul are disponibil in conturi sa nu dispuna de acestea fara un ordin al judecatorului sindic sau al adminis­tra­torului judiciar, obligatia de instiinþare a bancilor revenindu-i administratorului judiciar.

Fixeaza urmatoarele termene limita: a) termenul limita de depunere, de catre creditori, a opozitiilor la sentinta de deschidere a procedurii - 10 zile de la noti­ficare; b) termenul limita pentru inre­gistrarea cererii de admitere a creantelor asupra averii debitorului - 10.05.2011; c) termenul de verificare a creantelor, de intoc­mire, afisare si comunicare a tabe­lului preliminar de creante - 31.05.2011; d) termenul de definitivare a tabelului creantelor - 16.06.2011; e) data primei sedin­te a adunarii generale a creditorilor - 6.06.2011. Numeste administrator judi­ciar pe Valrom Consult IPURL (prin Vale­ria Dragoi - n.r.) care va indeplini atribu­tiile prevazute de art. 20 din lege, cu o remuneratie de 2.500 de lei din averea de­bitorului. Pune in vedere adminis­tratorului judiciar indeplinirea forma­litatilor privind mentionarea la Registrul Comerþului a reprezentantilor perma­nenþi ai sai”, se arata in solutia data de Tribunalul Bucuresti la data de 24 martie 2011.

Datorii vechi si noi

In listele ANAF referitoare la com­paniile care au datorii la buget, societatea BDT Cars figureaza cu cerere de com­pensare pentru suma de 3,4 milioane de lei la inceputul anului 2011, cea mai mare parte a datoriei se refera la impozite pe profit si pe salarii, 2.716.298 de lei, dintre care peste 1 milion reprezinta penalitati si majorari. In 25 martie 2011 societatea si-a schimbat denumirea in Automotive Trading International, cu aceeasi struc­tura a actionariatului, si cu trei puncte de lucru, in Popesti Leordeni, in Bulevardul Metalurgiei si pe Bulevardul Preciziei in Bucuresti. De la infiintare si pana in prezent, datoriile societatii au crescut constant de la 9 milioane de lei in 2007 la 31,9 milioane de lei in 2008. Un an mai tarziu, suma a ajuns la 38,7 milioane de lei. Directorul de marketing al BDT, Vlad Ionescu, nu a transmis punctul de vedere al societatii referitor la modul in care va afecta falimentul clientii existenti, cat si celelalte companii ale grupului. Ne-a invitat insa la un drive-test cu „noile masini”.

Confuzie pe piata

Schimbarea denumirii societatii in timpul procedurii de insolventa este o practica relativ des intalnita in Romania. Din fericire, noua firma nu va fi exonerata de istoricul comercial, dar, pe de alta parte, va aduce noi piedici in calea recu­perarii banilor de catre creditori. Surprin­de insa ca numele ales de actionarii BDT este unul similar cu al unei companii care vinde autovehiculele unui important pro­ducator francez. Acest fapt va crea con­fuzie pe piata de profil, putand leza in­teresele cumparatorilor de buna-cre­dinta, si asa foarte afectati de modul in care BDT intelege sa vanda masini. Dar despre acest lucru, intr-un articol viitor.


Ce apare pe portalul instantelor de judecata:
Admite cererea formulata de debitorul SC BDT CARS SRL cu sediul in sector 3, Bucureşti, Splaiul Unirii, nr. 223, et. P În temeiul art. 32 alin.1 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolvenţei, deschide procedura generala impotriva


Debitorului. Dă dispoziţie tuturor băncilor la care debitorul are disponibil în conturi să nu dispună de acestea fără un ordin al judecătorului sindic sau al administratorului judiciar, obligaţia de înştiinţare a băncilor revenindu-i administratorului judiciar. Fixează următoarele termene limită: a) termenul limită de depunere, de către creditori, a opoziţiilor la sentinţa de deschidere a procedurii – 10 zile de la notificare, b) termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor asupra averii debitorului – 10.05.2011 ; c) termenul de verificare a creanţelor, de întocmire, afişare şi comunicare a tabelului preliminar de creanţe – 31.05.2011 d) termenul de definitivare a tabelului creanţelor – 16.06.2011e) data primei şedinţe a adunării generale a creditorilor – 6.06.2011 Numeşte administrator judiciar pe Valrom Consult IPURL care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 20 din lege, cu o remuneraţie de 2500 lei din averea debitorului. Pune în vedere administratorului judiciar îndeplinirea formalităţilor privind menţionarea la registrul comerţului a reprezentanţilor permanenţi ai săi. În temeiul art.32 alin.2 din lege, dispune ca administratorul judiciar să trimită o notificare, în condiţiile art. 61 alin.3 din lege, privind deschiderea procedurii generale impotiva debitorului tuturor creditorilor menţionaţi în lista depusă de debitor în conformitate cu art.28 alin 1 lit. c), debitorului şi oficiului registrului comerţului sau, după caz, registrului societăţilor agricole ori registrului asociaţiilor şi fundaţiilor în care debitorul este înmatriculat, pentru efectuarea menţiunii, instanţelor judecătoreşti în a căror jurisdicţie se află sediul declarat la registrul comerţului, şi tuturor băncilor unde debitorul are deschise conturi, în vederea aplicării prevederilor art.36 din lege. Pune în vedere administratorului judiciar să întocmească si sa depuna la dosar, in termen de 20 de zile de la desemnare, raportul prevazut la art.54 alin.1 si 2 din lege. Fixează termen pentru continuarea procedurii la 8.09.2011 C.7, ora 09.00 Definitivă şi executorie. Cu opozitie, în termen de 10 zile de la notificare. Cercetată în camera de consiliu, şi pronunţată în şedinţă publică, azi, 24.03.2011.

Ce nu se vede: O LISTA DE PESTE 1000 DE CREDITORI CU DATORII PESTE 300 DE MILIARDEIn acest sens, raspunsul avocatului pentru dvs. este ca puteti sa facei ceva atata vreme cat sunteti creditorul acestei societati insa nu trebuie sa asteptati foarte mult, o cerere de inscriere la masa credala trebuie depusa de urgenta la instanta unde s-a deschis insolventa. In speranta ca sfatul v-a fost util.
avatar
Av. Cuculis
Av. Cuculis
Av. Cuculis

Mesaje : 108
Data de înscriere : 03/07/2011
Localizare : Romania

http://www.indrumari-juridice.eu

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum