Riscuri cumparare imobil castigat la executari silite

In jos

Riscuri cumparare imobil castigat la executari silite

Mesaj  Eugenia Claudia la data de Lun Mai 13, 2013 2:17 am

Buna ziua,
Doresc sa cumpar un apartament.
Proprietarul actuala a castigat apartamentul in urma unei proceduri de executare silita si licitatie publica finalizate cu evacuarea fostului proprietar in luna ianuarie 2013 si intabularea noului proprietar.
Proprietarul actual are un document eliberat de Oficiul deCcadastru si Publicitate Imobiliara, document intitulat "Incheiere " prin care se intabuleaza proprietatea cu drept de proprietate: in acest document se mentioneaza ca nu sunt inscrieri privitoare la sarcini referitoare la proprietatea respectiva (acest document fiind eliberat tot in luna ianuarie).
Am anumite suspiciuni legate de ceea ce s-a intamplat in procesul de preluare a proprietii de catre actuala proprietara si nu as vrea sa risc sa pierd apartamentul, dupa ce l-am cumparat:
-Mentionez ca executarea silita a fost urmarea unui imprumut luat de fosta proprietara de la o persoana fizica, nu de la o banca.
-Am observat ca in procesul verbal de distribuire a pretului obtinut in urma vanzarii prin licitatie a proprietatii respective, sumele, asa cum sunt descrise, nu se potrivesc (suma castigata la licitatia proprietatii respective nu coincide cu suma valorilor utilizate pentru stingerea creantelor, plata executorului, plata taxelor locale, plata impozitului pe transfer de proprietate).

Care sunt riscurile mele, de cumparator al proprietatii de la un proprietar care a castigat apartamentul prin procedura de licitatie publica? Exista riscuri? Ma sfatuiti sa cumpar sau se pot ivi probleme ulterior?

Eugenia Claudia

Mesaje : 2
Data de înscriere : 13/05/2013

Sus In jos

raspunsul avocatului

Mesaj  Av. Cuculis la data de Lun Mai 13, 2013 4:50 am

Daca nu exista o contestatie la executare pe rol si s-au distribuit sumele, lasati sa treaca 5 zile si daca nu descoperiti nicio contestatie la executare este 95% sigur. De ce 95% si nu 100%? pentru ca titlul executoriu NU este un titlu emis de un organ de jurisdictie precum o instanta, fapt pentru care debitorul poate introduce CONTESTATIE LA EXECUTARE in termen de 3 ani de la pornirea executarii si niciodata nu stiti ce surprize pot aparea. De principiu mergeti la un avocat sa inspecteze toate actele de proprietate. Cu stima, av Cuculis 0722298011

_________________
Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii - Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

www.indrumari-juridice.eu
www.indrumari-juridice.ro
www.indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice
www.indrumari-juridice.ro/Cuculis_Blog
http://indrumarijuridice.forumz.ro
Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011

Avocat Cuculis - Titular de cabinet si membru al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania - Specialist in Drept Penal si Comercial
avatar
Av. Cuculis
Av. Cuculis
Av. Cuculis

Mesaje : 108
Data de înscriere : 03/07/2011
Localizare : Romania

http://www.indrumari-juridice.eu

Sus In jos

Multumesc pentru raspuns

Mesaj  Eugenia Claudia la data de Dum Mai 19, 2013 10:20 pm

Va multumesc pentru raspuns, in final m-am hotarat sa nu cumpar acel apartament, chiar daca riscul era foarte mic.

Eugenia Claudia

Mesaje : 2
Data de înscriere : 13/05/2013

Sus In jos

intrebare pe aceeasi tema

Mesaj  abb la data de Mar Iun 04, 2013 3:06 am

Buna ziua,
Subiectul meu este similar cu cel prezentat (este posibil sa fie vorba despre acelasi ap.), adica executarea silita a fost urmarea unui imprumut luat de fosta proprietara de la o persoana fizica, nu de la o banca. Schimba cumva situatia, in sensul eliminarii oricarui risc, faptul ca Judecatoria a emis "incuviintare de executarea silita" cu mentiunea "Fara cale de atac"?
Va multumesc anticipat
abb

Mesaje : 1
Data de înscriere : 03/06/2013

Sus In jos

Re: Riscuri cumparare imobil castigat la executari silite

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum