Diplomele Spiru Haret. Procese colective si individuale pentru eliberarea, recunoasterea diplomelor de la Spiru Haret Promotia 2008-2009

In jos

Diplomele Spiru Haret. Procese colective si individuale pentru eliberarea, recunoasterea diplomelor de la Spiru Haret Promotia 2008-2009

Mesaj  Av. Cuculis la data de Joi Sept 19, 2013 1:10 am


Avocat - Consultanta juridica Romania

Absolventii Spiru 2009 fara Diplome

Absolventii Spiru 2009 fara Diplome

Actele necesare pentru a demara aceasta actiune in instanta sunt in principal urmatoarele:

- copie CI absolvent;- copie adeverinta care tine loc de diploma de licenta;

Si daca mai exista – copii de pe contractele de studii si chitantele de plata aferente anilor de studiu.


Procese cu Spiru Haret si MECTS
I. Dosarul nr. 7885/2/2011 inregistrat la Curtea de Apel Bucuresti cu urmatoarea Solutie:
Admite cererea de interventie principala;. Obliga parata Universitatea Spiru Haret sa elibereze reclamantilor si intervenientilor diploma de licenta si suplimentul de diploma;

II. Dosarul nr. 4158/2/2011 inregistrat la Curtea de Apel Bucuresti cu urmatoarea Solutie:

Admite cererea de interventie principala;. Obliga parata Universitatea Spiru Haret sa elibereze reclamantilor si intervenientilor diploma de licenta si suplimentul de diploma;

III. Dosarul nr. 5168/2/2011 inregistrat la Curtea de Apel Bucuresti cu urmatoarea Solutie:

Respinge exceptiile de inadmisibilitate si lipsei calitatii procesuale pasive formulate de MECTS. Admite in parte actiunea. Obliga parata Universitatea Spiru Haret sa elibereze reclamantilor si intervenientilor diploma de licenta si suplimentul de diploma.

Nemultumirea lui A.M. absolvent al Universitatii Spiru Haret, Facultatea de Marketing si Afaceri Economice Internationale din Bucuresti, promotia 2009, forma de invamatant ID, numar de credite 180:

“Ce m-a nemultumit:

Dupa termirea stagiului de studii si absolvirea examenului de licenta timp de doi ani de zile, cam de 2-3 ori pe luna am tot sunat la Facultate, si am tot fost pasat mi s-a spus sa astept sa revin cu un telefon si asa de fiecare data pana anul trecut cand s-au facut fix doi ani si am zis sa nu mai astept.

Atat Ministerul Educatiei cat si Univ. Spiru Haret paseaza problema de la unul la altul.

Si chiar daca am urmat Spiru Haret, nu sunt “incult” si “analfabet” cum s-a vehiculat in presa legat de absolventii Spiru, am absolvit liceul cu premiul I, am luat bacalaureatul cu nota 8, si m-am angajat in 2005-2006, de aceea am ales sa urmez o facultate care sa-mi permita sa-mi vad si de job. Am o experienta de 6 ani in asigurari, pe partea de contabilitate am absolvit un curs contabil, in momentul de fata sunt economist, insa as vrea sa-mi perfectionez cunostintele, vreau sa intru in invatamant, vreau sa urmez un master, de ce nu un doctorat insa imi este necesara diploma de licenta fapt de care sunt privat”

Ca domnul AM sunt mii de fostii studenti nemultumiti, oameni ce s-au indreptat catre aceasta Universitate nu pentru ca este Universitatea analfabetilor sau a incultilor asa cum se vehiculeaza in presa ci pentru ca este mai ieftina, pentru cursurile cu frecventa redusa sau invatamant la distanta pe care aceasta le ofera, ca oamenii sa poata in acelasi timp sa lucreze .

CARE ESTE IN PREZENT SITUATIA ABSOLVENTILOR SPIRU HARET PROMOTIILE: 2008, 2009 SI 2010

Absolventii din promotiile 2008-2010 sunt angajati pe diferite functii in atat in departamentul de stat cat si in cel privat, avand ca si conditie esentiala pentru ocuparea postului – absolvirea de studii superioare de licenta. Multi dintre fostii studenti ce au lucrat in MAPN; MAI; Invatamant; domeniul Financiar Bancar etc. au fost disponibilizatii pentru ca nu au putut prezenta diploma de licenta si au fost obligati sa restituie in transe o parte din salariul incasat pentru studii superioare. Cei ramasi sunt incadrati pe un post fara studii superioare.

Universitatea Spiru Haret a eliberat adeverinte de absolvire studentilor insa dupa dupa reglemetarea legii educatiei acestea sunt valabile 12 luni, dupa aceasta perioada ar urma sa li se elibereze diploma de licenta tiparita (ceea ce nu s-a intamplat). Din pacate singura varianta pentru obtinerea diplomelor de licenta a “pagubitilor spiru haret” ramane instanta de judecata , care prin pronuntarea unei Hotarari care sa oblige Ministerul sa dea avizele necesare tiparirii diplomelor si eliberarea acestora de catre Universitatea Spiru Haret. Hotararea va tine loc de diploma pana la eliberarea ei.

Legea Invatamantului Art. 49
Leave a reply

(1) Învăţământul special se organizează, după caz, în unităţi de învăţământ special şi în unităţi de învăţământ de masă.

(2) Învăţământul special integrat se poate organiza în clase speciale şi individual sau în grupe integrate în clase de masă. Efectivele formaţiunilor de studiu din învăţământul special şi special integrat sunt stabilite de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, în funcţie de tipul şi gradul deficienţei.

(3) Conţinuturile învăţământului special şi special integrat, demersurile didactice, precum şi pregătirea şi formarea personalului care îşi desfăşoară activitatea în domeniul educaţiei copiilor cu cerinţe educaţionale speciale sunt stabilite prin metodologii elaborate de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

(4) Durata şcolarizării copiilor cu cerinţe educaţionale speciale poate fi mai mare decât cea precizată prin prezenta lege şi se stabileşte, în funcţie de gradul şi tipul dizabilităţii, prin ordin al ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului.

avocat@indrumari-juridice.eu

_________________
Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii - Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

www.indrumari-juridice.eu
www.indrumari-juridice.ro
www.indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice
www.indrumari-juridice.ro/Cuculis_Blog
http://indrumarijuridice.forumz.ro
Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011

Avocat Cuculis - Titular de cabinet si membru al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania - Specialist in Drept Penal si Comercial
avatar
Av. Cuculis
Av. Cuculis
Av. Cuculis

Mesaje : 108
Data de înscriere : 03/07/2011
Localizare : Romania

http://www.indrumari-juridice.eu

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum